Cocoon Concept Store
Cocoon Concept Store

Dit is een plek waar je inspiratie op kunt doen om je leven wat groener te maken. Een winkel waar je juist die dingen kunt vinden waar wij het ``Love at first sight`` gevoel bij hebben. Nieuw design en mooie vintage items. Bij ons vind je ecologische,- en in eerlijke omstandigheden vervaardigde producten. Kortom een winkel met een passie. Een droom die uitkomt.

Lees meer
Op 'e rit, opruimen en ordenen
Op 'e rit, opruimen en ordenen

Weer op 'e rit met je ruimte, administratie en je tijd.

Tea Rodenburg, de huishoudcoach van Op 'e rit uit Akkrum, biedt praktische organizing-hulp aan huis in heel Friesland door een doelmatige aanpak, het geven van adviezen en coaching tijdens en tussen sessies.

Lees meer
Leefstijl Lokaal
Leefstijl Lokaal

ADVIES OP MAAT | Een gezond leef patroon, vanuit mijn leefstijl lokaal te Akkrum!

Lees meer
Keurslagerij Spijkerman
Keurslagerij Spijkerman

Keurslagerij Spijkerman is al jaren bezig met het maken van de beste kwaliteitsproducten, denk hierbij aan een uitgebreide droge worst & rauwe ham assortiment. De friese droge worst is de specialiteit van onze worstmakerij, dagelijks zijn we bezig met het maken van de lekkerste droge worst van 1e kwaliteits rund- en varkensvlees. Al diverse keren is deze worst ook met goud bekroond.

Lees meer
Thuis Toko Mardjantie
Thuis Toko Mardjantie

Thuis Toko Mardjantie kookt vanuit het Stationspand in Akkrum Indonesisch eten. Volgens authentieke recepten en altijd vers. Wil je een workshop of laat jij je liever verrassen met een catering of afhaalmenu. Thuis Toko Mardjantie verzorgt de Indonesische keuken naar wens en smaak.

Lees meer
Duurzaam Akkrum Nes
Duurzaam Akkrum Nes

Wij willen bereiken dat inwoners, bedrijven en organisatie in Akkrum en Nes actief worden op het gebied van gebruik, besparing en productie van duurzame energie en daarmee het gebruik van fossiele energie wordt teruggedrongen.

Lees meer
Hannah Tricotage
Hannah Tricotage

Wij van HANNAH TRICOTAGE maken kleurige, gebreide kleding en accessoires voor jong en oud. Wij willen u kleuren aanbieden, die u flatteren en u op de kaart zetten! In glanskatoen hebben we wel 40 kleuren tot onze beschikking, waarmee gecombineerd wordt.

Lees meer
Dinie Kookt
Dinie Kookt

In mijn tuintje groeit groente, fruit en aardappel. Allemaal biologisch, allemaal even goed en gezond.
Daarmee kook ik de lekkerste maaltijden. En niet alleen voor mijn Cees, maar voor iedereen die er maar van wil genieten.

Lees meer
Kleurrijk - Ondernemend Talant
Kleurrijk - Ondernemend Talant

Op zoek naar een bijzonder cadeau? Dan bent u bij Kleurryk aan het juiste adres. Hier worden met veel liefde en geduld unieke sieraden, woondecoraties en andere creaties gemaakt. Bij ons kunt u naar eigen wens, kleur en stijl een authentiek product laten maken.

Lees meer
Hubo Akkrum
Hubo Akkrum

Wij zijn een winkel vol vakmanschap. Voor iedere klus hebben wij de juiste spullen. Wilt u de klus graag uitbesteden, dan kan dat door ons worden uitgevoerd. Met onze experts is het altijd goed geregeld. Kortom u vindt alles onder één dak. Hoe kunnen wij u helpen?

Lees meer
Ravottuh
Ravottuh

Het team van Ravottuh ontwikkelt en draagt zorg voor de uitvoering van avontuurlijke, groene speelterreinen voor kinderen in de stad. Wij koppelen hieraan een 3 jaar durend programma rondom participatie, programma, onderhoud en beheer.

Lees meer
Wiersma olie & techniek
Wiersma olie & techniek

Wiersma Olie & Techniek is officieel dealer van Future Fuels. De producten van Future Fuels zijn beter voor het milieu, beter voor de motor en beter voor u. Ssynfuel+ is de eerste en enige duurzame diesel op synthetische basis die de wereld van milieu en techniek volkomen verenigt.

Lees meer
Marten Boonstra de echte bakker
Marten Boonstra de echte bakker

Echte Bakker Boonstra heeft winkels in De Knipe en Heerenveen. Vanuit onze winkels zijn wij u graag tot uw dienst. Ons assortiment is breed en regelmatig worden nieuwe producten geïntroduceerd om de consument telkens weer te verrassen.

Het team van Echte Bakker Boonstra staat voor u klaar!

Lees meer
Kaashuys Akkrum
Kaashuys Akkrum

Een kleine delicatessen winkel met heerlijke lekkernijen zoals vele Hollandse kazen, buitenlandse kazen, wijn, olijven, Franse worstjes, vers gebrande noten en nog zoveel meer. Ook voor een geschenkpakketje kunt u bij ons terecht. Binnenkort iets te vieren of geeft u een feestje? Ook daar kunnen wij voor de hapjes zorgen.

Lees meer
Willem Meesters Honing
Willem Meesters Honing

Heerlijke honing rechtstreeks van de imkerij!

Boereiis
Boereiis

Op onze ijsboerderij Boereiis (tussen Terherne en Akkrum) maken wij sinds 1999 heerlijk vers roomijs. Van de verse melk van onze eigen koeien en Italiaanse grondstoffen wordt op ambachtelijke wijze, heerlijk Fries roomijs gemaakt. Met onze ijskar zijn wij natuurlijk op de Reuzedei!

Lees meer
Switch Akkrum
Switch Akkrum

Fitness en bewegen doen wonderen voor je lichaam, en geest. Je voelt je lekkerder, sterker en meer ontspannen. Maar fitnessen houd je alleen vol als het iets is waar je naar uitkijkt. Daarom hebben we bij Switch Akkrum gekozen voor fitnessvormen die leuk zijn om te doen en die je daarom eenvoudig volhoudt.

Lees meer
Silersshop
Silersshop

Slijterij midden in het centrum van het watersportdorp Grou. Met een breed assortiment (400) wijnen, bijzondere whisky's (300) en vele nieuwe en oude distillaten uit binnen- en buitenland, waaronder ons eigen Silersbitter.

Lees meer
Lekkere Trek
Lekkere Trek

Met regionaal geproduceerd voedsel, eerlijk voor mens, dier en natuur verwennen we mensen op straat, festivals, evenementen en catering. Met zo weinig mogelijk voedselkilometers en altijd minimaal een vegahap aan boord. We passen ons assortiment aan het seizoen en ons publiek aan. Smaak en beleving staan bij ons voorop.

Lees meer
Heer van Zuylen
Heer van Zuylen

Heer van Zuijlen maakt gerechten vanuit de stijl van de Mediterrane keuken. Hij werkt waar mogelijk met biologische producten van het seizoen en originele kruiden. Zo blijft de smaak puur en het eten eerlijk!

Lees meer
Bioweb
Bioweb

Bij Bioweb bestelt u met het gezondste gemak uw boodschappen zo vaak en zo veel als u maar wilt. Wij streven erna om onze onbewerkte, pure streekproducten zo snel als mogelijk van het land bij u op tafel te bezorgen en de producten komen voornamelijk van lokale producenten uit Friesland.

Lees meer
Wood'n'Smoke
Wood'n'Smoke

Onze Smoker, BBQ's en grills zijn een opvallende verschijning en de ultieme publiekstrekker op evenementen en partijen. Onze culinaire smaken worden bereikt doordat wij uitsluitend ophoutskool en hout stoken. Of het nu gaat om 50, 100, 500 of meer bezoekers, wij zorgen voor een onvergetelijk evenement.

Lees meer
ABD Renault
ABD Renault

De elektrische auto wint steeds meer aan populariteit en dat is natuurlijk niet voor niks. Met de steeds strengere milieu-eisen die aan auto's worden gesteld, de onrustige olieprijzen en global warming, is de elektrische auto een verstandige en duurzame keuze.

Lees meer
Joelle Rademakers Fotografie
Joelle Rademakers Fotografie

Het leven bestaat volop uit mooie momenten, niet perfect, niet gepland, soms in chaos, maar vooral dierbaar. Momenten die je wilt delen en wilt blijven herinneren. Ook tijdens de Reuzedei zijn die momenten er volop. Joelle Rademakers Fotografie legt ze vast voor de organisatie.

Lees meer
Frisian Motors
Frisian Motors

Frisian Motors fabrikant van duurzame en milieuvriendelijke elektrische werkvoertuigen. Ons assortiment bestaat uit: elektrische zitmaaiers, transporters en shovels. Alle voertuigen kunnen naar eigen wensen worden aangepast. Kom kijken op de Reuzedei naar ons assortiment. We helpen u graag bij u keuze.

Lees meer
Natuurvol wonen
Natuurvol wonen

Natuurvol Wonen is een woonwinkel en webshop met een duurzame insteek. Dit betekent dat al onze woon- en tuinartikelen een achterliggende duurzame gedachte hebben. We houden van natuurlijke materialen en dit zie je terug in ons assortiment. Denk hierbij aan materialen zoals hout, bamboe, steen, jute, kurk en andere natuurproducten.

Lees meer
Doek van Rolien
Doek van Rolien

De producten van Doek van Rolien zijn praktisch, vernieuwend, fris, hip, stijlvol én bovendien van de beste kwaliteit.

Lees meer
Wouter Design Grou
Wouter Design Grou

Wouters Design-Grou is een onderneming die voorziet in binnen- en buitenmeubels, woonaccessoires en in maatwerk & specials van hout en metaal , geheel naar uw wens. We maken gebruik van RVS, diverse houtsoorten en natuursteen.

Lees meer
Lana Wolatelier
Lana Wolatelier

Door onze eigen Ouessantschapen was ik me al eerder gaan verdiepen in de mogelijkheden van ruwe wol, o.a. spinnen van de wol. Elk jaar worden schapen geschoren. De schapenvacht blijft dan over als restproduct. Het is mooi om iets te kunnen maken van zo’n vacht, die hierdoor een nuttige bestemming krijgt.

Vachtvilten is de basisbezigheid van mijn atelier. Het is een oervorm van het verwerken van een schapenvacht tot een functioneel product.

Lees meer
Bee Dressed
Bee Dressed

Ik ben een maker, ik houd van creëren, van experimenteren en innoveren. Van het tot stand brengen van iets uit iets. Bee-Dressed - een spannende combinatie van mijn talenten en drijfveren: duurzame mode co-creëren.

Lees meer
Friese Streekbox
Friese Streekbox

Het vernieuwende maaltijdconcept van de Friese Streekbox is niet alleen vers en lekker, maar biedt veel meer. Je hoeft niet meer na te denken wat je vandaag moet gaan eten. Wij bedenken de recepten en vervolgens gaan wij in de streek op zoek naar de lekkerste ingrediënten, vers van het land.

Lees meer
Fairtrade Gemeente Heerenveen
Fairtrade Gemeente Heerenveen

Sinds 2016 mag de gemeente Heerenveen zich officieel Fairtrade gemeente noemen. In een Fairtrade gemeente zorgen inwoners, bedrijven, winkels en lokale overheid samen voor eerlijke handel.

Lees meer
Poiesz Supermarkten Akkrum
Poiesz Supermarkten Akkrum

Onlangs reikte wethouder Coby van der Laan Fairtrade certificaat uit aan Poiesz Supermarkt in Akkrum. De supermarkt voldoet sinds eind 2017 aan de fairtradecriteria voor supermarkten. Hendrik Toonstra, bedrijfsleider in Akkrum, gaf aan dat er door klanten steeds meer vraag is naar Fairtrade producten. In de afgelopen jaren is er een verandering merkbaar in zowel het aanbod als de vraag. Mensen willen weten waar de producten vandaan komen.

Glas in 't Bakkie
Glas in 't Bakkie

Het belang van glas scheiden brengen we landelijk in beeld omdat er helaas te veel glas belandt in het restafval. En dat is zonde. Want glas is 100% recyclebaar. Met de landelijke campagne is het doel om de glas recycledoelstelling van 90% te behalen. Daarom: Glas in ’t bakkie! Dat mag mét restjes en deksels.

Lees meer
Ekowax Cleaning Products
Ekowax Cleaning Products

Eenvoudig, snel, duurzaam & milieuvriendelijk. Wassen zonder water - voor iedere niet poreuze ondergrond. Verwijdert vuil & vet zonder krassen. Geeft een schitterende glans en water- en vuil afstotend resultaat.

Lees meer
Autoland van den Brug
Autoland van den Brug

Vanuit onze passie voor de automobiel en vakmanschap staan we elke dag klaar voor u en uw auto. Dag en nacht, want ook wanneer u onverhoopt met pech stil komt te staan, zijn wij er om u weer op weg te helpen.

Lees meer
Plastic Fantastic
Plastic Fantastic

Plastic afval, laten we er wat van maken! Een deel van ingezameld plastic wordt na sortering alsnog verbrand. Wij vinden dat zonde, je kunt er nog zoveel van maken, dat is het idee. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het upcyclen van plastic afval.

Lees meer
Repairkid
Repairkid

``Kom je gezellig SLOPEN? JA, het is KAPOT! En dan? KIJK GOED, wat zie je allemaal? NIX, NIX, NIX hoeft weg! Maak er KUNST van! `` Een geweldig project bedoeld om milieubewustzijn, creativiteit en oplossingsgericht denken bij kinderen te bevorderen.

Lees meer
Waddenwood
Waddenwood

WADDENWOOD is een eenmanszaak waar ook slechts één man werkt. Dus ‘over mij’ was beter geweest. En ik ben gewoon Michèl.
Nou, er zijn mensen die me Robin Wood noemen, gewoon omdat ik graag met hout werk en een groot hart heb (altijd begaan met mijn medemens, dier en het milieu). Ik steel dan niet van de rijken, maar ik doe er alles aan om ook de armen niet te beroven.

Lees meer
Oriflame
Oriflame

Saamhorigheid, motivatie en passie zijn de drie fundamentele waarden van Oriflame. Wij vertrouwen in deze waarden en zijn er zeker van dat we succesvol kunnen zijn in deze concurrerende markt terwijl we tegelijkertijd de wereld een beetje beter maken.
YOUR DREAMS – OUR INSPIRATION

Lees meer
Orange Gas
Orange Gas

OrangeGas levert als enige in Nederland 100% Groengas. De ambitie van OrangeGas reikt verder. Er zit toekomst in duurzaam rijden. OrangeGas opent tankstations waar uitsluitend groene brandstoffen worden aangeboden: Groengas, elektrische snelladers op basis van groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG. Door synergie van deze brandstoffen kunnen wij de ‘groene’ veelrijder tegemoet komen met de laagste prijzen.

Lees meer
Friezy Yoghurt
Friezy Yoghurt

Wat begon als ‘een leuk idee’, bleek te groeien tot een serieus plan. Een plan wat uiteindelijk vorm gekregen heeft in onze eigen onderneming: ‘Friezy Yoghurt‘ Van een caravan hebben wij een prachtige Foodtruck in stijl gemaakt, waarmee we graag uw festival of feest op komen vrolijken.

Lees meer
Friesland Lease
Friesland Lease

Op zoek naar een ondernemende leasemaatschappij waar u de duurzaamste oplossing aangereikt krijgt voor uw mobiliteitsgebruik? Dan zit u goed bij Friesland Lease. Friesland Lease is innovatief, duurzaam en ondernemend.

Lees meer
Recycle Valley
Recycle Valley

Recycle Valley verzamelt zoveel mogelijk kennis over innovatieve manieren om met afval om te gaan. Met die kennis trekken we het land in om formele en informele educatie te verzorgen op het gebied van afval en recyclen.

Lees meer
Bags by Mija
Bags by Mija

Hier vindt u duurzame of eco tassen die bij ons in het productie atelier zijn gemaakt. Alle tassen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Wij zoeken de juiste materialen bij elkaar en daardoor krijgt de tas zijn unieke look. Iedere tas verteld zijn eigen verhaal.

Lees meer