Deelnemers

Deelnemers aan de Reuzedei 2022

Ook dit jaar doen er tal van deelnemers mee aan de Reuzedei. Bedrijven, scholen, organisaties en individuen – allemaal met één ding gemeen – hun passie voor een duurzamere wereld. Zij presenteren hun visie, producten en services. Zij inspireren en worden geïnspireerd. De Reuzedei is het grootste evenement voor duurzaam wonen, werken en leven.

Bent u ook nieuwsgierig, wie er allemaal zullen zijn en wat u zoal kan verwachten. Hieronder stellen onze deelnemers zich voor:

Boot Akkrum

Met hun persoonlijke betrokkenheid en jarenlange ervaring, hun toegankelijk website waar je in 4 stappen een boot of motor uitzoekt en hun prachtige showroom vindt je hier alles op het gebied van varen. Met een ruim assortiment aan elektrische motoren en de vele prachtige boten vindt je bij Boot Akkrum zeker wat je zoekt.

Cocoon concept store

Dit is een plek waar je inspiratie op kunt doen om je leven wat groener te maken. Een winkel waar je juist die dingen kunt vinden waar wij het “Love at first sight” gevoel bij hebben. Nieuw design en mooie vintage items. Bij ons vind je ecologische,- en in eerlijke omstandigheden vervaardigde producten. Kortom een winkel met een passie.


De Duurzame Oplossing

De Duurzame Oplossing op de Reuzedei – Neem vandaag al een hap uitje energierekening Wil jij per direct een hap nemen uit je energierekening? Met het nieuwe platform De Duurzame Oplossing specialiseren wij ons in transparant en onafhankelijk advies op het gebied van het verduurzamen van de woning, in samenhang met de gedragscomponent. Dit doen wij door het aanbieden van een uitgebreide rekentool en toegankelijke teksten, waar wij momenteel hard aanwerken. Wij geloven dat écht inzicht mensen écht in beweging krijgt. Op ons platform krijgenbewoners straks inzicht in hun echte opbrengst van een besparingsmaatregel of een gedragsverandering.

Dorpskeamer

Doarpskeamer Ed

draagt bij aan een sociale, duurzame samenleving in Akkrum/Nes, waarin plaats is voor alle inwoners van de beide dorpen. De doarpskeamer initieert en faciliteert activiteiten die daar aan bijdragen. Doet u ook mee?Draagt u ook uw steentje bij? U bent van harte welkom.

Contact via doarpskeamer.ed@gmail.com of neem gerust een kijkje op onze website!


E sloephuren.nl

Geruisloos genieten op het water!


Femia’s Creatie

REduce REuse REcycle


Gemeente Heerenveen

Ëén voor één naar een groener Heerenveen. Duurzamer en bewuster leven. Groener. Je hoort het overal, maar hoe doe je dat? We dagen je uit om mee te doen. Dat hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Iedere bescheiden actie doet ertoe, ieder klein initiatief draagt bij. Begin zo klein als je wilt. Of juist zo groot als je kunt. Want als we allemaal iets doen, komt er iets in beweging. Komen we dichter bij ons doel: Een groenere gemeente Heerenveen. Stap voor stap. Eén voor één.


Ha-Ra

Wij staan op de Reuzedei met onze Ha-Ra kraam om onze milieuvriendelijke schoonmaak- en huid producten te promoten en te verkopen. Onze producten zijn zonder chemie en milieubelastende ingrediënten! Goed voor je gezondheid en goed voor onze wereld!


Hip & Happy

Happy van der Heide heeft als kunstenaar een nieuw verhaal gevonden om naar televen en te werken door te hergebruiken wat er is. Op basis van ‘cradle to cradle’worden afgedankte grondstoffen, zoals wol, vissenhuiden, bladeren, groente-enfruitresten, opgewaardeerd tot circulaire creaties, waardoor een bijdrage wordtgeleverd aan een schoner leefmilieu.Het gevoel van wederkerigheid is terug te vinden is in haar beeldend werk,gedichten, objecten en mode. Haar werk is autonoom, rustig en erg aanraakbaar;ogenschijnlijk eenvoudig, maar toch vol van betekenis en uitvoering. Inspiratie haaltze uit de natuur, liefst uit eigen omgeving, waardoor haar ecologische voetafdrukgeen diepe sporen nalaat.Het atelier in Sneek is Happy’s thuisbasis voor haar creatieve werk. In dezeinspirerende omgeving organiseert ze regelmatig workshops en masterclasses.Met haar kunstenaarschap voorziet ze in haar behoefte maatschappelijk verantwoordte ondernemen, zonder de mogelijkheden van toekomstige generatiesom in húnbehoeften te voorzien in het gedrang te brengen. Het mag gezien worden als eengebaar naar een stabielere en liefdevollere wereld in harmonie met Moeder Aarde.


Hipperz

Bij Hipperz vind je een grote collectie dames- en heren tassen van Nederlandse merken. Wij zijn aanwezig met onze duurzam een fairtrade tassen van bijvoorbeeld MYoMY en So Dutch. Hipperz is een online tassenshop uit Niawier. We proberen een zo breed mogelijke collectie tassen aan te bieden en vullen deze maandelijks aan met nieuwe items. Je kunt bij ons terecht voor een prachtige laptoptas, shopper, schoudertas of festivaltas. We werken enkel met Nederlandse merken die een boodschap vertellen of een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld.


Hubo Akkrum

Voor al uw klussen. HUBO Helpt.


Kalkvrijwonen.nl

Kalkrijk water veroorzaakt schadelijk kalkaanslag in uw woning. Deze aanslag is zichtbaar op kranen, douchewand en tegels, maar ook aanwezig in uw boiler, espressoapparaat, was- en vaatwasmachine. Gun uzelf extra vrije tijd en bescherm uw woning en huishoudelijke apparaten met een SensorSoft waterontharder. Door zacht water verdwijnt de hinderlijk kalkaanslag. Bovendien bespaart u met een SensorSoft waterontharder energie, zeep, shampoo, afwasmiddel en vaatwasmiddel. Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op onze website.


Klaske haar kook workshops

Hallo allemaal! Ik ben Klaske Kooistra en ik geef super gezellige en leerzame kookworkshops aan kinderen vanaf 4 jaar. Op donderdag en vrijdag doe ik dat online dus dan kun je lekker vanuit je eigen keuken meedoen samen met een volwassene. Op zaterdag ben je welkom in mijn kookpaleis. Dat staat in Oosterbierum.

Maar op zaterdag 28 mei is er geen workshop in het kookpaleis want dan ben ik in Akkrum op de Reuzedei!! Omdat we buiten zijn en het erg druk is maken we er een mini-workshop van. Zodat je even kunt kijken wat dat nu precies is!!Je kunt bij mij 2 dingen doen:

  1. Je kunt fruitspiesjes maken, ik heb allemaal lekker fruit klaar gezet voor je en dan mag je helemaal zelf weten wat je aan je stokje rijgt. Bijvoorbeeld: druifjes, banaan, bessen, meloen of andere lekkere fruitsoorten. Er is keuze genoeg!
  2. Voor de jongste kinderen heb ik heerlijke kleine taartjes meegenomen. Deze mag je helemaal zelfgaan versieren. Je mag je eigen glazuur gaan maken! Dat doen we met poedersuiker en water. En daarna mag je zelf kiezen wat voor versiering je op de cupcake doet. Je mag fruit gebruiken of andere versiering. Je kunt zelfs een tekening maken op fondant en die op je cupcake doen.

Kringloopwinkel

Geef jouw spullen een tweede leven! Lever tijdens Reuzedei spullen in bij de kraam van Kringloop Grou.

De Kringloop Grou staat tijdens Reuzedei met een kraam vol mooie spullen die een tweede leven verdienen. Kleding, boeken, speelgoed, woonaccessoires, cadeaubonnen, je kunt er van alles krijgen.

Maar je kunt er niet alleen iets kopen, tijdens Reuzedei mag je ook spullen inbrengen! Heb jij nog een doosje staan met nette spullen, breng deze dan naar de kraam zodat je een ander er weer blij mee kunt maken .Samen werken we aan een kringloop economie!

Deze dag kunnen we alleen handzame dozen/tassen met spullen innemen, grote meubels kun je in overleg brengen naar onze kringloopwinkel in Grou. Tot 28 mei!


My Yoga favourites

Hallo ik ben Tineke van My Yoga Favourites & #veerkracht2022, Ben je op zoek naar mooie yoga producten dan ben je bij de kraam van My Yoga Favourites op de juiste plek. De producten zijn met zorg uitgezocht. Naast yoga benodigdheden kun je ook leuke eyecatchers vinden voor jouw interieur. #veerkracht2022 zijn veren gemaakt van katoendraad en ze staan symbool voor de veerkracht die we allemaal wel kunnen gebruiken. Ik wens je veel veerkracht toe en hoop je te mogen ontmoeten bij de kraam.


Op ‘e rit

Op ‘e rit zet je met plezier in actie op de Reuzedei-natuurlijk energie neutraal en sportief. Tea Rodenburg, de professional organizer van Op ’e rit, komt graag net als op de eerdere edities van de Reuzedei, weer naar Akkrum/Nes op zaterdag 28 mei.

Ze demonstreert haar praktische aanpak en neemt je graag mee op een klein sportief avontuur. Je vind haar niet op een vaste plek deze dag…letgoedop2fleurig gekleurde steps–nee, niet elektrisch, maar met eigen spierkracht te bewegen–dan kun je het ook zien en beleven. Iets voor jou? Weet ik niet; het is in ieder geval voor degene die niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen waar je je opgeruimder en energieker van gaat voelen. Tot ziens op de Reuzedei! Groetjes van Tea van Op ‘e rit .


Planten Asiel Joure

Planten Asiel Joure geeft kamer planten een tweede kans! Word je plant te groot, kun je er maar niet uitkomen met de verzorging of ben je er gewoon op uitgekeken? Gooi hem niet weg maar lever je plant in bij mij! Ik verzorg de plant, help de plant er bovenop en/of stek er nieuwe planten van. Alle verkoopplanten gaan weg voor een eigen bijdrage. Tot snel!

Groetjes Linda


Sjippeshop

Wij zijn SjippeShop een bedrijf wat zich focust op het produceren en het leveren van een duurzaam en plasticvrijwasmiddel. Het team van SjippeShop bestaat uit 7enthousiaste studenten van de opleiding commerciële economie van het NHL Stenden. Het wasmiddel wat wij hebben ontwikkeld is makkelijk in gebruik en neemt weinig ruimte in beslag. Dit komt doordat wij geconcentreerd wasmiddel leveren. Het wasmiddel wat wijleveren zijn kleine vaste blokjes zeep van 1 bij 1centimeter. U doet 2 van deze blokjes in een waszakje en doet dit waszakje bij u was in de trommel. Het wasmiddel is in 4 verschillende geuren.


Spyker the brand

SPYKER the brand staat voor:

• FairWear (Eerlijke lonen)

• Biologisch katoen en gerecycled polyester

• Unieke handbedrukte ontwerpen

• Vegan

Het verhaal achter SPYKER: Tessa Spijker illustreert, bedrukt en verkoopt haar eigen duurzame kledinglijn ‘Spyker’ om de wereld een stukje verantwoorder te maken.

Tessa Spijker heeft een eigen kledinglijn opgezet waarbij duurzaamheid centraal staat. Ze is net afgestudeerd aan kunstacademie Minerva, waar ze illustratie studeerde.

‘Ik ben mij tijdens mijn onderzoek naar de textielindustrie bewuster geworden van, zowel de ecologische gevolgen van het maakproces van de kleding, als van de slecht betaalde arbeiders en het bestaan van kinderarbeid in deze industrie.

Ik wil graag weten wat het verhaal is achter de kleding die ik koop. Helaas is dit bij de meeste bedrijven niet-tot slecht te achterhalen en is de moeilijkheidsgraad om zelf leuke en betaalbare verantwoorde kleding te vinden hoog.

Dus toen dacht ik, dan doe ik het zelf: Verantwoorde kleding met een eerlijk en transparant verhaal.

Daarnaast ontwerp ik de illustraties en doe ik de bedrukking zelf! Het maakt het zo leuk omdat ik mijn eigen opdrachtgever ben en in mijn ontwerpen al mijncreativiteit kwijt kan!


Stepfun

Steppen met de steps van StepFun! Steppen een zeer sportieve manier van sporten waarbij je jou energie omzet in duurzaamheid. Steppen is gezond en draagt op een laagdrempelige manier bij aan een gezonde leefstijl.

Willem Meester Honing

In ieder huis hoort honing, ook in het huis van de koning.

Zuivelhoeve Heerenveen

Iedere dag zetten we ons samen met het gehele teamkeihard in om al onze klanten te voorzien van de lekkerste kazen, noten, vleeswaren en de mooiste cadeaus. Duurzaamheid speelt ook bij Zuivelhoeve een belangrijke rol. Zo is de nieuwe zuivelfabriek in Twekkelo BREEAM gecertificeerden werken we met leveranciers en producenten samen die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan, zoals bijvoorbeeld de kaasmakers van de overheerlijke Skylger kaas. Benieuwd wat we allemaal meenemen voor lekkers? We zien jullie graag bij de Reuzedei in Akkrum! Lieve groet, Mark & Vanessa

De Reuzedei zit boordevol inspiratie, of je aanbiedt of zelf op zoek bent, dit is de plek om te zijn!

Deze lijst wordt regelmatig geüpdate, mocht u er toch iets op missen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Komt u ook op 28 mei ook naar de Reuzedei in Akkrum? Wij heten u alvast van harte welkom!