Reuzemarkt / Rommelmarkt

Eerlijk voedsel en bewust leven!

Op de Reuzedei vinden allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met inspiratie voor puur, bewust en duurzaam leven. Van biologisch eten tot duurzaam ontstressen en een duurzame lifestyle. Zo zijn er kramen en foodtrucks op het gebied van lekker en verantwoord eten en drinken met (h)eerlijke hapjes en sapjes en producten van gezonde en biologische producten, bv insecten of bier op basis van regenwater. Kom vooral proeven hoe dat smaakt!

Ook zal het niet ontbreken aan deelnemers die graag iets laten zien op het gebied van duurzaam wonen en bewust leven. In diverse stands kun je kennis maken met mooie en duurzame initiatieven voor kleding, woninginrichting, cosmetica, welzijn en sport.

Een belangrijk thema van dit jaar is recycling en de circulaire economie. Voor de kinderen komt de caravan van Repairkid, waar je ingewikkelde apparaten kunt ontdekken, slopen en er kunst van maken. En op de markt tref je dit jaar pratende afvalbakken aan, een reuzenkringloopwinkel en is er op ludieke wijze aandacht voor het hergebruiken van afval en het voorkomen van zwerfafval.

Kortom proef, ervaar en beleef bewust leven en eerlijk voedsel tijdens de Reuzedei!