Media

Tieluk Heating – Waterstof hybride CV

Tieluk Heating is een Nederlandse leverancier van hoog temperatuur, hybride C.V. installaties. Deze installatie zal te zien zijn tijdens de Reuzedei op 1 juni 2019. U moet hierbij denken aan installaties vanaf 100 kW  en meer, welke Tieluk in eigen productiebedrijf op maat produceert. 

Deze hybride CV installaties worden naast aardgas middels een  uitermate innovatieve fuel-cell gevoed met waterstofgas. Deze unieke gepatenteerde waterstof fuel-cell is afgelopen jaren doorontwikkeld door producent Tieluk. In de Tieluk fuel-cell wordt Aqua Power Fuel (APF) op een zeer efficiënte wijze omgezet naar waterstof en zuurstofgas met een minimaal stroomverbruik. Daarnaast kan de benodigde hoeveelheid waterstof op een veilige wijze voor de C.V. installatie volledig vraag gestuurd worden opgewekt, zodat er geen opslag van waterstofgas onder hoge druk nodig is

Het principe van het systeem noemen we daarom ook “power to gas”.

Tieluk verrijkt aardgas met CO2 vrije opgewekte waterstof. Waardoor er een aanzienlijke CO2 reductie wordt behaald. De minimale besparing per installatie 30%. per direct. Dit naast de forse besparing op het gebruik van fossiele brandstof.

De maatwerk hybride C.V. installaties van Tieluk zijn door hun lage CO2 uitstoot en gering aardgas verbruik, uniek in de wereld.

“Wees de verandering die je in de wereld wil zien gebeuren”

Tieluk: Wij geloven in het veranderen van de energie opwekking in de wereld door het creëren en toepassen van producten welke de natuur ons biedt en welke de natuurkunde doet verstellen. Wij zijn ervan overtuigd dat energie opwekking mogelijk is, zonder de natuur te belasten. Dit door gebruik te maken van de elementen in de natuur, waarmee het energie vraag stuk van de mensheid kan worden ingevuld.