Media

Ondernemend Friesland – 3 mei 2016

In het blad Ondernemend Friesland is vanaf pagina 10 veel redactionele aandacht aan ons nieuwe centrale thema “Sinnergy!”.

Het begon eigenlijk vanuit de ondernemersvereniging. Men zocht een jaarlijks evenement ter opening van het toeristenseizoen, maar in Akkrum leefde het gevoel dat er ook wat inhoud moest komen. Iets thematisch. Dat werd uiteindelijk duurzaamheid. Zo werd de Reuzedei geboren, waar later ook nog de Eneco Zonnebootrace bijkwam. Het Nederlands kampioenschap wel te verstaan. Jaarlijks, in Akkrum, Fryslân. Inmiddels is de Reuzedei ‘een merk.‘ Bezoekers kunnen er de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid horen, zien en voelen. Van energie tot voeding. Het geheim van het succes: vrijwilligers. OF sprak met drie betrokkenen. Over hoe een burgercollectief de laatste duw geeft in de transitie naar een schonere wereld.