Reuzen

Diederik Samsom – Reus 2017

‘Hoe kunnen we weer kinderen van Moeder Aarde worden?’. Om deze vraag draaide het vanmorgen in de lezing die Diederik Samsom gaf in de stampvolle Terptsjerke. De organisatie van de Reuzedei wist Samsom te strikken om de aftrap van de 7de editie te verrichten. Hij had een hoopvolle boodschap voor de toehoorders. De vele duurzame initiatieven in Friesland geven hoop voor de toekomst!

Hoe kunnen we weer kinderen van Moeder Aarde worden?’.

Diederik Samsom – 27 mei 2017

Aan de hand van zijn verjaardagscadeau voor z’n 14de verjaardag, het boek ‘Kinderen van Moeder Aarde’ van Thea Beckman, blikte Samsom terug in de tijd. Inmiddels 30 jaar later constateert hij dat er belangrijke stappen in de goede richting worden gezet door maatschappij en politiek. Maar dat de belangrijkste verandering bij onszelf vandaan moet komen: “Alleen als we onszelf veranderen, dan veranderen we de aarde, dan kunnen we weer Kinderen van Moeder Aarde worden”. 
Wil je weten hoe je hieraan een bijdrage kunt leveren? Genoeg inspirerende voorbeelden op Reuzedei 2017!


Als er ergens duurzame verandering mogelijk is, dan is het in Friesland. En het begint vandaag in Akkrum”, aldus Diederik Samsom. Om dit te onderstrepen zette hij als eerste de handtekening om Akkrum te verbinden aan de Elfwegentocht. Elfwegentocht is het initiatief om volgend jaar juli twee weken lang fossielvrij te gaan voortbewegen in de hele provincie.


Media:

LC 29 mei 2017 – Klik voor openen PDF op de afbeelding