Media

Reuzedei Akkrum trekt weer veel publiek

AKKRUM – De 9e editie van het duurzame evenement Reuzedei Akkrum zorgde zaterdag weer voor gezellige drukte in het centrum van Akkrum. Dit alles onder prachtige weersomstandigheden.

Met zo’n 7000 bezoekers is Reuzedei uitgegroeid tot het drukstbezochte eendaagse evenement op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven in Noord-Nederland. De organisatie maakt het thema duurzaamheid toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.

“Traditiegetrouw is de Reuzedei geopend voor een spraakmakend persoon op het gebied van duurzaamheid. “Dit jaar mocht de organisatie niet één, maar twee ‘duurzame Reuzen’ verwelkomen; Hans Achterbosch en Ferd Crone. Zij gaven beide een lezing in de Terptsjerke met als gezamenlijk doel: een duurzame toekomst!.

Op de route naar het dorpscentrum presenteerden bedrijven, organisaties en stichtingen alles over duurzaam wonen, werken en leven. De thema’s energie, groen rijden, elektrisch varen, hergebruik, eerlijk voedsel en bewust leven komen uitgebreid aan bod. Bezoekers kunnen actief aan allerlei attracties meedoen.  Daarnaast is er de mogelijkheid om in verschillende elektrische auto’s een testrit te maken. In het centrum van Akkrum zal de traditionele braderie plaatsvinden.

Het Foodplein pal naast de spoortunnel telde weer diverse aanbieders van duurzame en biologische voeding. Cateraars in foodtrucks en ook hun Akkrumer collega’s gebruikten duurzaam geteelde producten, die ter plekke worden bereid.

“Kinderen hebben de toekomst. Ze konden naar hartelust knutselen, slopen en bouwen” Kinderen konden met twee plastic flessen bij de spoorbrug te komen. Zij ontvingen daar een bouwpakket waarmee ze hun eigen mini-solar bootje konden bouwen.

NK GroenLeven Zonnebootrace

Aan de Reuzedei in Akkrum is het zonnebootracen onlosmakelijk verbonden. Dit jaar met GroenLeven als nieuwe hoofdsponsor! GroenLeven ontwikkelt zonne-energie voor een schonere wereld en een betere toekomst voor onze kinderen. De jeugd heeft de toekomst en daarom enthousiasmeert en stimuleert GroenLeven jongeren die interesse hebben in techniek en zonne-energie. Deze filosofie past daarom goed bij het hoofdsponsorschap van het NK in Akkrum.

Bron: https://grootheerenveen.nl/nieuws/algemeen/2019/06/03/reuzedei-akkrum-trekt-weer-veel-publiek/?fbclid=IwAR37TGKDxMckkjzy6I0XPArg-G5yNFqBjp4kDZfAod4bogvdj8Op2qijhp0