Deelnemers

Deelnemers 2024

Op de Reuzemarkt vinden allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met inspiratie voor puur, bewust en duurzaam leven. Van biologisch eten tot duurzaam ontstressen en een duurzame lifestyle.

Zo zijn er kramen en foodtrucks op het gebied van lekker en verantwoord eten en drinken met (h)eerlijke hapjes en sapjes en producten van gezonde en biologische producten.

Bent u ook nieuwsgierig, wie er allemaal zullen zijn en wat u zoal kan verwachten. Hieronder stellen onze deelnemers zich voor:

AKKRUMADE

Sinds ik, 4 jaar geleden, minder ben gaan werken als hypotheekadviseur, heb ik meer tijd voor leuke dingen. En een van die dingen is het creatief bezig zijn met van alles. Met mijn bedrijfje Akkrumade laat ik zien wat je zoal met 2e hands spullen kunt maken. Bijvoorbeeld het oppimpen van spijkerjassen, oude thee- en handdoeken “omtoveren” naar leuke tuinpotten, verfgieten van saaie bloempotten en vazen uit de kringloop. Maar ik maak ook nieuwe spullen. Duurzame katoenen oprol tasjes, Hooimadam “de moderne hooikist”, groente- en fruitzakjes, waarmee je plastic kunt laten liggen. En wil je zelf eens aan de slag met je naaimachine, dan heb ik de zelfmaak pakketten, inclusief materiaal op maat en handleiding. Ook verkoop ik coupons waarmee je je eigen projecten kunt maken. Verder houd ik me bezig met het maken van wasmiddelen met natuurlijke ingrediënten. Hier zal ik op de kraam voorbeelden van laten zien. Dus…… tot ziens bij de kraam van Akkrumade.
Sjoukje Feddes

IEL EN MEAR

Paling uit het hart van Friesland. De vis die wij verkopen wordt door ons op duurzame wijze gevangen in de Friese wateren. Doordat wij dit zelf kunnen doen, kunnen wij garanderen dat de vis altijd vers is! Nadat de paling gevangen is, roken we paling op ambachtelijke wijze, om jou de smaak van de lekkerste gerookte paling te laten ervaren.

BIOLOGISCHE LIMONCELLO – BROUD TROCH FREONEN – ARMANDA DE GRIES

Verkoop van eigen gemaakte biologische limoncello en arancello. Limoncello is een populair Italiaans citoenlikeurtje wat je ijs- en ijskoud drinkt. Arancello is de sinasappel variant. Van beide kun je ook een heerlijke spritz mee maken en vele andere verrassende combinaties!

 • verkoop van plaatselijke gebrouwen bier “Broud troch Freonen” . Broud Troch Freonen is opgericht door vier vrienden uit Akkrum. Vrienden met een groot gevoel voor smaak en kwaliteit. Want bier brouwen vraagt om passie en vakmanschap. De vrienden bieden voor elk moment een passend bier.
  Door vrienden. Voor vrienden. Tsjoch!
 • waarschijnlijk gaan we ook nog andere zelfgemaakte producten aanbieden, maar we weten nog niet helemaal wat precies. Verrassing!

ART DI MARCO

Ik maak hobbymatig vazen door bestaande vazen te bewerken. Iedere vaas is een unieke blikvanger en kunstwerk. De vazen zijn in allerlei afmetingen en prijsklassen waardoor voor een ieder wat wils.

ATELIER KLEURICH

ATELIER KLEURICH is een Creatief, Duurzaam en Sociaal bedrijf uit Akkrum. Onze duurzame producten zijn allemaal voorzien van prachtige en unieke illustraties die met veel liefde, aandacht en zorg in ons Atelier zijn gemaakt. Onze collectie bestaat uit een breed scala aan duurzame producten van stof en papier. Denk hierbij aan tassen, baby-mutsjes en sjaals. Maar wij maken ook unieke wenskaarten, notitieboekjes en week-planners. Voor al onze producten geld dat wij gebruik maken van hoogwaardige, milieuvriendelijke en of circulaire materialen. Wij geloven dat schoonheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan, en wij willen je inspireren om bewuste keuzes te maken zonder in te leveren op stijl en kwaliteit. We nodigen u van harte uit om zaterdag 11 mei tijdens de Reuzemarkt onze producten te ontdekken en je te laten verrassen door de creativiteit en originaliteit van ons assortiment.

BERT KOERTS RECYCLEKUNST

Pruts’n met pruttel noem ik het werken aan mijn beelden van sloopstaal, wanhout en afgedankte rvs-keukenspullen. Als buitenmens verbeeld ik graag situaties uit de natuur waar mensen zich in kunnen herkennen om ze te prikkelen en te verwonderen.

DE IJSBOERDERIJ BOEREIIS

ijsboerderij boereiis bestaat dit jaar 25 jaar. Wij maken ijs van de melk van onze eigen koeien en hebben een leuke speeltuin, met terras. Er mag ook altijd bij de dieren in de stal worden gekeken.

BOOT AKKRUM

“Met hoeveel pk kan ik deze elektromotor vergelijken? Hoe werkt dat nu met die accu’s? Hoe snel kan ik varen? Hoe lang kan ik varen? Waarom zou ik elektrisch gaan varen? Vragen die wij dagelijks van onze klanten horen. Hier willen we u graag over informeren. Op de Reuzedei kunt u kennis maken met de verschillende type’s Torqeedo en E-propulsion elektromotoren. Zien we u op 11 mei op de Reuzedei?

“Met hoeveel pk kan ik deze elektromotor vergelijken? Hoe werkt dat nu met die accu’s? Hoe snel kan ik varen? Hoe lang kan ik varen? Waarom zou ik elektrisch gaan varen? Vragen die wij dagelijks van onze klanten horen. Hier willen we u graag over informeren. Op de Reuzedei kunt u kennis maken met de verschillende type’s Torqeedo en E-propulsion elektromotoren. Zien we u op 11 mei op de Reuzedei?

BY JOY L’ ARUBA

Tijdloze schoonheid!! Met zorg samengesteld en met liefde gemaakt, handgemaakte natuursteen armbanden By Joy L’Aruba
Draag een stukje natuurlijke pracht om je pols.

COCOONSTORE

Dit is een plek waar je inspiratie op kunt doen om je leven wat “groener” te maken. Een winkel waar je juist die dingen kunt vinden
waar wij het “love at first sight”gevoel bij hebben. Bij ons vind je ecologische, en in eerlijke omstandigheden vervaardigde producten. Kortom een winkel met een passie. Naast de winkel hebben we ook een webshop: www.cocoonconceptstore.com,

DAN

Duurzaam Akkrum Nes voor een duurzame lokale samenleving. Opwekken, besparen en verduurzamen van energie en bij opbrengsten komen die ten goede aan de lokale samenleving.

DOARPSTUN AKKRUM-NES

Wij werken aan een voedseltuin van en voor iedereen die in Akkrum of Nes woont. Deze Doarpstún (gelegen naast de Basisscholen) is een ontmoetingsplek, om samen van te genieten, om gezonde bloemen, vruchten en groenten te laten groeien, om opbrengsten met elkaar te delen, als inspirerende plek voor educatie. Om de biodiversiteit te stimuleren en insecten en bestuivers te helpen. Dit is onze droom waar wij als Meitúnkers (zo noemen we onszelf als vrijwilligers) hard aan werken. Heb je vragen, wil je vrijblijvend gezellig langskomen tijdens 1 van onze tuindagen of wil je je opgeven als Meitúnker, laat het ons weten tijdens de Reuzedei. Alvast tot dan!

EIGENWIIS

Eigenwiis biedt handgemaakte oorbellen aan. Gemaakt van lichtgewicht materiaal , met stainless steel onderdelen. Van de meeste sets wordt slechts 1 paar gemaakt. Je hebt dus altijd een uniek paar oorbellen om te dragen.

FRIEZY-YOGHURT

Wat begon als ‘een leuk idee’ op onze eerste vakantie samen, bleek naarmate de liefde groeide….mee te groeien tot een serieus plan. Een plan wat uiteindelijk vorm gekregen heeft in onze eigen onderneming: ‘Friezy Yoghurt‘ Fris, lekker en anders. En uiteraard met een Fries tintje. En zéker niet onbelangrijk: gezond en caloriearm en dat is toch een fijn verschil met een gewoon ijsje! Het snackt gewoon net wat fijner als je weet dat je ook nog enigszins ‘healthy’ bezig bent. En met een Frozen yoghurt ijsje ben je dat zeker: een basis van yoghurtijs gemaakt van magere yoghurt, met een ruime keuze uit vers fruit, zoete en huisgemaakte toppings en heerlijke sauzen. Kies wat je lekker vindt en stel zo je eigen ijsje samen! Kortom: de ideale healthy snack of lunch. Friezy Yoghurt is dé smaaksensatie van deze zomer. Van een caravan hebben wij een prachtige Foodtruck in stijl gemaakt, waarmee we graag uw festival of feest op komen vrolijken.

GEMEENTE HEERENVEEN

Duurzamer en bewuster leven. Groener. Je hoort het overal, maar hoe doe je dat? Duurzaam, dat zijn we niet in één keer. Duurzaam, dat worden we. Eén voor één. Inwoner voor inwoner. Straat voor straat. Club voor club. Wijk voor wijk. Elke één telt.

GF Daktechniek

Betreft dak-reiniging en dak-coating.

HA-RA

De Ha-Ra Kraam staat er ook met natuurlijke en milieuvriendelijke schoonmaak- en huid produkten!

JANKE WERKHOVEN

Verkoop van kussens en tochtteckels gemaakt van oude kleden.

JEROEN OORDT

Ken jij de duurzame producten van jeroenoordt.nl al? Van alternatieve coffee-to-go bekers tot originele thermosbekers en -flessen. De coffee-to-go bekers zijn gemaakt van plantsuikers en zijn recyclebaar en (industrieel) composteerbaar, melamine en BPA vrij. De bekers hebben een origineel desin. Wil je je drank lang warm of koud houden, kies dan voor de super leuke officebekers of de stijlvolle thermosflessen. Nieuwsgierig geworden? Kom zaterdag 11 mei naar Reuzedei in Akkrum. Je herkent ons snel aan onze unieke producten.

KLASKE HAAR KOOKWORKSHOPS

Ook dit jaar ben ik te vinden op de Reuzedei! Wie ben ik?? Ik ben Klaske en ik geef super gezellige kookfeestjes aan kinderen. Op de markt doe ik dat in het klein zodat ouders niet UREN hoeven te wachten op hun kinderen. Dit jaar maken we super gezellige bootjes. Want dat past natuurlijk perfect bij de Reuzedei. Ik neem de basis van het bootje mee. Daarna mag je hem zelf vullen met botercreme. Je mag een eigen zeil maken en je mag je bootje versieren, want het is tenslotte feest.

KRINGLOOP GROU

Verassend, duurzaam en goedkoop!

DE LICHT ZUSJES

Edelstenen leggingen werden vroeger van oudsher al gebruikt om mensen te helen om in contact te komen met jezelf en de natuur. Edelstenen maken contact met je diepere lagen door middel van de kristalenergie die we weer mogen gaan ontdekken. Bij ons vind je de mooiste schatten van Moeder Aarde in pure, geslepen, ruwe en gepolijste vormen. Prachtige cadeautjes voor jezelf of voor anderen, die met zorg en liefde door ons zijn uitgekozen voor jullie op het gebied van spiritualiteit, zelfbewustzijn en verdieping. We vinden het belangrijk dat elk product uniek geselecteerd is, met het oog op de energie, helende werking en kwaliteit. Laat de energie van edelstenen je ondersteunen en laat je intuïtie hierin je de weg wijzen. ✨

LEEFSTIJLLOKAAL AKKRUM

Geef gezondheid de belangrijkste prioriteit. Maak bewuste keuzes en voel je energiek. Ben je op zoek naar een verantwoorde manier om af te vallen, jezelf fitter te voelen of te willen weten wat gezond eten met je doet? Ik help je graag. Samen op zoek gaan naar de manier die het beste bij jou past is nog iedere dag waar ik zoveel energie van krijg. Gezond afvallen moeilijk? ik ga graag de uitdaging met jou aan…

MASSAGEPRAKTIJK SHANIKA

Alvast welkom bij de stand van Massagepraktijk Shanika. Deze dag kun je kennismaken met TapParfum, de massagepraktijk uit Heerenveen en cadeaus voor Moederdag. TapParfum biedt parfum aan tegen een eerlijke prijs. Je betaald slechts 1 keer voor het parfum flesje. Wanneer je flesje leeg is, kun je deze meenemen naar de Reuzedei en later hervullen. Je betaald dan alleen voor de parfum. Net als een huis of auto heeft je lichaam onderhoud nodig. Massagepraktijk Shanika in Heerenveen helpt je bij klachten als: stijve nek, vastzittende schouders, rugpijn, knopen of spierpijn. De behandelingen zijn uitermate geschikt als je bent uitbehandeld bij de fysiotherapeut.

MEVROUW POLSKA

Mevrouw Polska importeert en verkoopt Pools aardewerk, beter bekend als Bunzlau aardewerk. Dit aardewerk is oersterk, kan in vaatwasser, magnetron en oven en is bovenal servies waar je blij van wordt.

MOAI SA BY ANKE

Moai-sa by anke is hét adres voor unieke homemade decoratie-kussens en kussenhoezen op maat. Het ruime assortiment stoffen van linnen en andere duurzame materialen waaronder het label “Oeko-tex” worden verwerkt zoals jij dit graag wil. Om je interieur nog meer sfeer te geven, zijn er prachtige authentieke plaids/dekens en andere handgemaakte woonaccessoires verkrijgbaar. Bekijk onze collectie of bezoek ons op verschillende markten en fairs, daar vind je diverse stylen, kleuren en maten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Samen komen we wel tot een mooi kleurenpallet welke een comfortabel en stijlvol interieur gegarandeerd.

MOES TUINIERDER

In een tijd waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar duurzame en gezonde levensstijlen, heeft moestuinieren een comeback gemaakt als een populaire bezigheid. Voor velen lijkt het onmogelijk dat je zelfs in een stedelijke omgeving kunt genieten van de smaak van vers geplukte groenten en kruiden. Maar Moestuinierder.nl laat zien dat dit toch prima kan. De website is niet alleen een plek waar je moestuinzaden kunt kopen, maar ook veel informatie kunt vinden over moestuinieren. De focus ligt niet alleen op het verkopen van producten, maar ook op het delen van kennis en het bevorderen van een groene levensstijl. Met hun assortiment duurzame plantzakken, biologische zaadvaste zaden en zelfbewaterende moestuintorens maken ze het voor iedereen mogelijk om een stukje groen te maken op een balkon of kleine tuin. Moestuinierder.nl is niet alleen voor de verkoop maar ze geven ook moestuinadvies bij je thuis.

PAULIEN FRANEKER

Op een prachtige A-locatie in de historische binnenstad van Franeker is PAULIEN te vinden. Een trendy damesmodezaak met zeer betaalbare prijzen! Elke week wordt de collectie aangevuld met nieuwe producten, voor jong en oud(er)!, in maat 34 t/m 44. Kom eens gezellig langs bij PAULIEN! https://www.facebook.com/paulien.franeker.

PUUR THEE ATELIER

In Puur Thee Atelier maak ik met mijn eigen unieke recepten de Puur Thee melanges met biologische ingrediënten en heel veel liefde. De Puur Thee melanges zijn heel zuiver van smaak en bestaan uit allerlei kruiden, bloemen, zaden, zwarte thee, rooibos en groene thee van biologische oorsprong. Losse thee schenk je het liefst in de kleurrijke gietijzeren theepotten die ik ook meeneem naar de Reuzedei. Kom ervaren, ruiken, beleven en ontmoeten!

RESTART YOURSELF

Restart Yourself verkoopt diverse edelstenen van armbandjes, losse stenen tot handgemaakte (mini) stolpen met edelstenen erin. Er is wat voor elke portemonnee. Gewebt verkoopt diverse unieke ingelijste posters en parfum voor leuke prijsjes.

SIERADEN EN KADOS

Bij ons kunt u terecht voor rvs sieraden, wierook en sokken.

STEP FUN

Steppen of kickbiken is supergoed voor je gezondheid. Je krijgt er een goede conditie van en verbrandt veel calorieën. Bovendien is het veel minder blessuregevoelig dan bijvoorbeeld hardlopen. Steppen kun je doen in je eentje, in een groep, tijdens een bedrijfsuitje of een sportief uitje met vrienden of familie. Bij StepFun kun je alle kanten op, want we verhuren onze steps per dag, per week of per maand. De steps van StepFun zijn heel licht en makkelijk in gebruik; je rijdt zo weg! En binnen een uur step je makkelijk een tochtje van 12 kilometer, dus je kunt volop genieten van de mooie omgeving van Midden Friesland. Zoek jij ons op tijdens de Reuzedei? Dan kan je steppen gratis proberen.

STUDIOVIVACE

Bij studio Vivace kun je terecht voor illustraties, prints en tekeningen. Ik maak illustraties voor bedrijven, maar ook geboortekaartjes, verhuisberichten en rouwkaarten. Daarnaast teken ik veel voor concerten van muziekverenigingen. Ik maak illustraties, animaties en teken live. Dit allemaal op mijn iPad, zo heb ik elke kleur en kwast bij de hand. Ik werk niet alleen digitaal, ik heb verscheidenheid aan materialen waar ik mee illustreer. In mijn webshop verkoop ik voornamelijk kaarten en prints van mijn illustraties. Tijdens de Reuzedei zal ik naast prints, kalenders en kaarten ook origineel werk verkopen.

TUPPERWARE

UITGEVERIJLOUISE

Wij zijn Eddy en Henriet van uitgeverij Louise en Vanvander. Wij maken boeken over Fryslân en tassen die gemaakt zijn van verschillende materialen. Geen een tas is hetzelfde. Welkom in onze kraam en laat je verrassen!

BEYUNA

Natuurlijke hoogwaardige voedingssupplementen om jouw gezonde, persoonlijke levensstijl van binnenuit te ondersteunen.

YOUR DAILY TEA CUP

Bij Yourdailyteacup gaan we voor de complete theebeleving. Wij verkopen meer dan 160 soorten losse thee, verschillende thee cadeaus, thee accessoires en servies. We hebben daarnaast ook kwalitatieve thee in het gemak van een zakje. Kortom voor iedere theeliefhebber wat wils! Wij zullen een gevarieerd aanbod meenemen naar de markt.

ZEEP NATUURLIJK

Wij maken heerlijk geurende ambachtelijke zeep die de huid niet uitdroogt. Ook maken we een verzorgende bodybutter en haarzeep.

DEZE DEELNEMERS ZIJN OOK NOG TE VINDEN OP DE REUZEMARKT EN STELLEN ZICH DAN GRAAG AAN U VOOR

 • Plaatselijk Belang
 • Poiesz Akkrum
 • Slagerij Spijkerman
 • ‘t Kaashuys
 • Willem Meester Honing
 • Matthijs Verkuijl (verkoop tweedehandsboeken)
 • Eigentijds Eigenwijs koken, catering en BBQ
 • Mandjes enzo
 • Schoner hout stoken
 • Stephanie’s keramiek
 • SEFF