Media

Elfwegentocht 2018

Het was een groots spektakel in Akkrum op zaterdag 27 mei tijdens de jaarlijkse Reuzedei, het duurzame evenement van Noord-Nederland. Om klokslag 12.00 uur werd Akkrum het eerste Elfwegentochtdorp van de provincie Fryslân en beloofde men om deel te nemen aan de Elfwegentocht van 1 – 14 juli 2018: twee weken waarin zoveel mogelijk mensen door heel Fryslân fossielvrij reizen, zonder een druppel benzine, diesel of LPG.

Prominent Diederik Samsom, die dit jaar de speech in de Terptsjerke van Akkrum voor zijn rekening nam, zette als eerste zijn handtekening op het Akkrum-supportersbord. De vele aanwezigen in de kerk volgden hem al snel, waardoor het bord al snel werd gevuld met de handtekeningen van tientallen duurzaamheidsliefhebbers. 

It Giet Oan – in 2018

Elfwegentocht

Het team van de Elfwegentocht informeerde bezoekers van de Reuzedei over de fossielvrije mobiliteitsweken in juli 2018.