Reuzemarkt / Rommelmarkt

Duurzame Reus 2018: Denise Visser

Elk jaar kunnen duurzame Akkrummers worden opgegeven aan de Reuzedei organisatie voor de Duurzame Reus award.  Een mooie prijs om mensen in het zonnetje te zetten die op bijzondere manieren hun bijdrage leveren aan een mooie en vooral duurzame wereld. Dit jaar is de Duurzame Reus award naar Denise Winters gegaan.

Als jong meisje was Denise al actief met potloden, verf en papier. Extra kunstlessen op de Middelbare school versterkte haar wens om naar de kunstacademie te gaan. Het leven verliep anders, aldus Denise. Ze studeerde rechten, werkte bij justitie. Ze trouwde en kreeg kinderen en verhuisde van Haarlem naar Friesland.

Het Friese landschap raakte haar, waardoor ze haar passie weer oppakte. Een indrukwekkende lijst aan lessen en workshops leidde haar naar de klassieke academie waar ze het ambachtelijke schilderen leerde.

Toen begon mijn zoektocht naar mijn persoonlijke palet/toets en onderwerpen die mij aanspreken. Schilderen is namelijk een dynamisch proces van continue persoonlijke ontwikkeling, legt Denise uit.  Datgene wat mij raakt probeer ik vast te leggen door middel van kleur, toets en compositie tot een sferisch beeld dat voor mij werkt.

Global warming is een serieus probleem dat mij raakt, vertelt ze. Vroeg of laat krijgen we allen er op een of andere manier mee te maken. Dit heb ik in mijn werken willen uitbeelden. Immers soms zeggen beelden meer dan woorden…

Haar werken geven aandacht aan een serieus probleem. Als organisatie ondersteunen we Denise graag in haar werk om aandacht te vragen voor global warming. Met recht verdient zij de titel Duurzame Reus 2018.