NK Zonnebootrace

Ter nagedachtenis aan onze ‘Reus’ Bouke Froentjes

Vrijdag 29 juni bereikte ons het droevige bericht dat ons commissielid en onze vriend Bouke Froentjes is omgekomen bij een tragisch ongeval. Donderdagavond 28 juni was hij betrokken bij het ongeluk tijdens de festiviteiten rondom de Volvo Ocean Race in Scheveningen.

Bouke was sinds het begin betrokken bij de organisatie van het NK in Akkrum. Bouke woonde in de Drentse gemeente Noordenveld, maar zijn roots lagen in Akkrum.

Tijdens de derde race van 2018 (SSO Groningen op 29 en 30 juni) hebben de deelnemende teams een minuut stilte gehouden en gevaren met een rouwband, om Bouke te herdenken voor zijn werk, inzet en enthousiasme voor de zonneboot sport.

Zijn gedrevenheid en passie voor het evenement en de zonneboot sport, maar ook zijn persoonlijke inbreng, humor en vriendschap zullen wij erg missen.