NK ZonnebootraceSponsors

GroenLeven trotse hoofdsponsor NK Zonnebootrace Akkrum

Het NK in Akkrum heeft een nieuwe hoofdsponsor: Groen Leven. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! Vanaf nu noemen we het evenement dan ook ‘NK Groen Leven Zonnebootrace’

Het hoofdsponsorschap past goed bij GroenLeven. GroenLeven ontwikkelt zonne-energie voor een schonere wereld en een betere toekomst voor onze kinderen. De jeugd heeft de toekomst en daarom enthousiasmeert en stimuleert GroenLeven jongeren die interesse hebben in techniek en zonne-energie. Dit doen wij onder andere door het bouwen van een fieldlab voor het lokale onderwijs bij zonnepark Oranjepoort in Emmen en onze samenwerking met NHL Stenden. Deze filosofie past daarom goed bij het hoofdsponsorschap van de het NK in Akkrum.

Het NK bestaat dit jaar uit drie klassen. Voor kinderen van basisscholen uit de Gemeente Heerenveen is er de mini solarrace. Zij hebben zelf een mini-solarboot gemaakt. Tijdens de Young Solar doen 35 teams van middelbare scholen uit heel Nederland met een zelfgebouwde solarboot in drie wedstrijden een gooi naar de prijzen. Na de Young Solar start het NK, waar minimaal 20 deelnemers van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland strijden om het Nederlands Kampioenschap.