NK - deelnemers

Dutch Solar Boat Team

Deze week stellen we een aantal vragen aan het Dutch Solar Boat Team. Het team bestaat momenteel uit 8 teamleden en vaart mee in de topklasse.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen ten opzichte van vorig seizoen?
“Halverwege vorig seizoen hebben wij een nieuwe boot gebouwd. Dit is een eigen ontwerp, zeer lichtgewicht en voorzien van eigen gemaakte zonnepanelen. 
Dit jaar komen er draagvleugels onder de boot en gaan we verder met het vervangen en optimaliseren van het elektrische systeem.”

Hoe bereiden jullie je voor op de race in Akkrum?
“Voor Akkrum specifiek hoeft eigenlijk alleen het teamlid dat de hardloopwedstrijd gaat doen zich echt voor te bereiden, en daar is ons hardlooptalent al druk mee bezig!. De overige voorbereidingen zoals het doorontwikkelen en testen van de boot zijn voorbereidingen voor het gehele seizoen. Uiteraard voegen wij daar onze reguliere race-voorbereiding aan toe, ook al weten we door onze vele bezoeken aan het NK in Akkrum wel waar we op moeten letten.”

Wat is de grootste uitdaging op dit moment?
“Het is geen zonnebootracen zonder tijdsdruk om alles op tijd klaar te krijgen. Naast het in elkaar zetten van de nieuwe onderdelen en deze correct installeren moeten de onderdelen ook getest en afgesteld worden. Hier gaat altijd veel tijd in zitten. Wij hopen tijdens het seizoen ook nog verbeteringen aan te kunnen brengen in het draagvleugelsysteem.”

Wat zijn de verwachtingen/doelen voor Akkrum dit jaar?  
“Onze primaire doel is om op draagvleugels te varen. Hiermee hopen wij onze top 3 positie te kunnen behouden of verbeteren.”