Reuzen

Marjan Minnesma – Reus 2013

En haar naam is Marjan Minnesma, de Duurzaamste vrouw van Nederland, uitgeroepen door dagblad Trouw. Met haar tomeloze energie lijkt ze met haar organisatie Urgenda alles voor elkaar te krijgen. Verleiden en verbinden is haar kracht. Op de Reuzedei in Akkrum op zaterdag 11 mei a.s. gaat Minnesma vertellen hoe je de meest duurzame persoon van Nederland wordt. Eerst baas bij Greenpeace van Diederik Samsom, nu baas van Urgenda samen met Jan Rotmans.

Minnesma vertelt in Akkrum hoe het zo ver is gekomen, hoe ze de doorbraak voor zonnepanelen voor elkaar kreeg en vooral hoeveel weerstand ze tegenkomt. Ze heeft met Urgenda een rechtzaak tegen de Staat aangespannen, omdat de Staat te traag handelt om over te schakelen op duurzame energie.

Zo is Marjan Minnesma, niet toekijken, niet wachten op de politiek, maar gewoon zelf aanpakken. En daarin vindt ze steeds meer medestanders.

De boer op met Erben! Marjan Minnesma – Aflevering 05