Reuzemarkt / Rommelmarkt

Lezingen bij de Innerlijke Bron over gezondheid

De Innerlijke Bron

NIEUW tijdens de Reuzedei zijn lezingen met betrekking tot de gezondheid. Deze lezingen zullen plaatsvinden bij de Innerlijke Bron, Kanadeeskestrjitte 8 in Akkrum.

Om 13 u start Margaretha van der Meer, Natuurgeneeskundige, de lezingen. De Innerlijke bron is haar praktijk. Haar lezing gaat over:

Natuurlijk! Hormonen 

Enkele elementen op een rijtje voor een goede beeldvorming van hormonen:

Alleen onderzoek met kunstmatige hormonen

Doordat de farmaceutische industrie bijna alleen maar met gepatenteerde hormonen werkt zijn daar ook de meeste onderzoeken mee gedaan. Dit betekent dat deze kunstmatige hormonen afwijken van de natuurlijke hormonen die in de natuur en bij de mens voorkomen.

Natuurritme buiten beschouwing

Een andere tekortkoming van deze onderzoeken is het feit dat men geen rekening houdt met het ritme in de natuur. Het ritme van de dag, maand en jaar is in de meeste onderzoeken ver te zoeken.

Hormoonnetwerk

Een derde element is dat men zich richt op 1 of 2 hormonen, terwijl in het bijzonder het netwerk van verschillende hormonen een rol speelt en niet naar de homeostase gekeken wordt.

De intentie is kennismaken met je eigen natuurlijke hormonen!

Rond 15 u maakt u kennis met José van Stokhem. Zij is borstweefsel- en natuuurgeneeskundig therapeut en komt uit Deventer, waar zijhaar eigen praktijkheeft.

Borstgezondheid en borstbewustzijn

Tot haar 50ejaar had ze niet eerder nagedacht over de gezondheid van haar borsten. Tot ze de oproep voor “de bus” kreeg. Ze merkte dat veel vrouwen vooral met angst naar de bus kwamen en weinig wisten over hun borsten en hoe je daar zelf goed voor kunt zorgen. Op zoek naar informatie en alternatieven ontdekte zij:

  • Medische Thermografie – De groene zuster
  • Borstweefseltherapie – Vlow®therapie

Ze wil graag haar kennis delen met vrouwen van alle leeftijden om borstgezondheid en borstbewustzijn door te geven om zo een bijdrage te leveren aan gezonde, blije vrouwen.

Overzicht Lezingen Innerlijke Bron op 12 mei 2018

13.00 uur             Margaretha van der Meer          Natuurijk! Hormonen

15.00 uur             José van Stokhem                         Borstgezondheid en borstbewustzijn