Reuzemarkt / Rommelmarkt

Groene Lintjes voor 2018 uitgereikt

Groen Links - uitreiking

Ieder jaar reikt GroenLinks Heerenveen het Groene Lintje uit tijdens hun nieuwjaarsreceptie. Genomineerden zijn een inspirerend voorbeeld voor de diversiteit in mogelijkheden om duurzaamheid te bevorderen. Een mooi initiatief om een platform te bieden en deze bijzondere voorbeelden te presenteren. Om als genomineerde uitgenodigd te worden vinden we een eer. Zeker omdat de andere genomineerden allemaal een mooie staat van dienst hebben en in hun diversiteit,  overeenkomsten tonen in gedrevenheid, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid, maar bovenal een geluksgevoel dat ze mogen bijdragen aan een betere wereld.

Na een introductie van de voorzitter Geert Jan Stams, nam Gerrie Rozema de genodigden mee in interviews met de genomineerden. Een leuke interactieve manier om de verschillende initiatieven toegelicht te krijgen. Daarna was het tijd voor de vakjury bestaande uit Lolke Eijzenga, Sasja Wolters en Hilda Feenstra om zich te buigen over de deelnemers en de criteria. Marjolein Wielinga presenteerde zich met flair met haar fagot verzameling en nam de mensen mee in een stukje historie en achtergrond, afgewisseld met verschillende soorten fagotten en muziekstukken.

Na deze bijzondere avond was het tijd voor de prijzen.

De publieksjury heeft gehoor gegeven – met een nipte maar verdiende voorsprong – heeft Marjolein Wielinga met haar initiatief voor een ecologische wilde bloementuin in Heerenveen de publieksprijs gewonnen.

De vakjury waren unaniem in hun beslissing dat Sjoerd Miedema van Miedema Natuurlijk het Groene Lintje heeft verdiend.

Als organisatie van de Reuzedei willen we Marjolein en Sjoerd van harte feliciteren en hun bedanken voor hun prachtige initiatieven. Het is fantastisch dat we met elkaar duurzaam wonen, werken en leven en dat zichtbaar, tastbaar en toegankelijk maken voor iedereen. En natuurlijk willen we GroenLinks bedanken voor de nominatie en hun gastvrijheid.