Media

Elfwegentocht 2019 in Akkrum op 1 juni 2019

De Elfwegentocht gaat in 2019 On Tour door de provincie Fryslân! In 2020 staat weer een grote Elfwegentocht gepland. Ter voorbereiding komt de organisatie in 2019 ook bij de duurzaamheidsdag Reuzedei in Akkrum. De tour in 2019 is een samenwerking tussen Circulair Friesland en de Freonen fan Fossylfrij Fryslân.

De Elfwegentocht 2018 was een groot succes. Meer dan 100.000 Friezen namen deel aan de twee fossielvrije weken, waarin duurzaam vervoer centraal stond. Het enthousiasme rondom het initiatief is dermate groot, dat de roep om een nieuwe Elfwegentocht steeds luider klinkt. Volgens Bouwe de Boer, Energiecommissaris van Fryslân en projectleider van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, zijn de voorbereidingen inmiddels gestart.

“We krijgen de vraag inmiddels van alle kanten te horen”, zegt De Boer, “er komt toch nóg wel een Elfwegentocht? Deze geluiden komen uit het onderwijs, bedrijfsleven en de gemeenten; iedereen wil weer meedoen. Tijdens bijeenkomsten in de afgelopen maanden vroegen we de zaal steevast of er behoefte is aan een tweede editie. Het antwoord was telkens volmondig: ja! Inmiddels verkennen we of – naast Fryslân – ook Groningen en Drenthe in 2020 mee kunnen doen.”