NK - deelnemers

SDOG Racingteam Groningen

In de aanloop naar het NK in Akkrum stellen we verschillende deelnemende teams een aantal vragen. Deze SDOG Racingteam uit Groningen! 

Zijn er nieuwe ontwikkelingen?
Na onze laatste race in 2016 zijn er vele nieuwe ontwikkelingen geweest op diverse vlakken. Mechanisch gezien hebben we de complete aandrijving en het stuursysteem her-ontworpen en gebouwd. Elektronisch gezien is er een interne bluetooth communicatie opgezet en 4G met de wal kant. Software technisch is er intelligentie toegepast om de boot te ‘trimmen’ naar zijn optimale setup middels aanpassen van vlieghoogte, vlieghoek, snelheid en de pitch van het schroefblad. Naast dit is er een dashboard ontwikkeld voor zowel de piloot als de piloten aan wal.

Hoe bereiden jullie je voor op de race in Akkrum?
De voorbereiding zal niet specifiek gericht zijn op de race omdat dit de software voor ons zou moeten doen. De voorbereiding zal meer zijn om vlieguren te maken om haar in kaart te brengen.

Wat is de grootste uitdaging op dit moment?
Zie het antwoord op de vraag hierboven, dit is dan ook tevens de uitdaging omdat er nog geen testvaart heeft plaatsgevonden. Momenteel dient de laatste hand gelegd te worden: wrappen van de boot, lamineren van een vleugel, installeren van vele componenten, wegtrailer restaureren. De beschikbare tijd is dan ook de grootste uitdaging i.v.m. de nevenactiviteiten van de 2 teamleden.

Wat zijn jullie verwachtingen en/of doelen voor Akkrum/dit seizoen?
Onze verwachting voor het raceweekend is dat het leuk evenement wordt. Het doel voor de race in Akkrum is om te kunnen laten zien dat de boot potentie heeft. Het doel voor het seizoen is om bij de voorhoede te eindigen.